HTML

Turista blog

Utazik a turista, közben megáll, sört iszik, bekattan, és itt keres magának úticélt! KLIKK!

hirdetés:

Friss topikok

feed vagyok és hódítok

Milliárdosok lepik el Montenegrót

2007.08.03. 17:40 jadran/jadranka

Peter Munk, Kanada egyik leggazdagabb embere megvásárolt egy öreg tengerészeti javító dokkot a montenegrói Tivatban. A milliárdos itt kívánja létrehozni a kicsiny ország legnagyobb tengerparti kishajó-kikötőjét és luxusrezidenciáját. Munk és Milo Djukanovic montenegrói miniszterelnök múlt vasárnap írta alá azt a szerződést, amely szerint a 24 hektáros terület tulajdonjoga 30 millió euróért, azaz körülbelül 7,5 milliárd forintért száll át a kanadai milliárdosra.

A bányászatból meggazdagodott iparmágnás saját bejelentése szerint 106 millió eurót (27 milliárd forintnyi összeget) költ az ingatlanra az elkövetkezendő két évben. Az egykori javítóműhely helyére 725 kikötőhely, egy ötcsillagos szálloda és több üzlet is épül majd; egyszóval létrejön egy virágzó turisztikai központ.

Tivat környéke hatalmas fejlődésen megy keresztül, hiszen célpontja lett több befektetőnek is; Munk fejlesztése viszont még így is a legnagyobb és legjelentősebb beruházásnak számít. „Az első pillanatban beleszerettem ebbe a vidékbe – mondja a milliárdos, hozzátéve, hogy a helyszín stratégiailag is fontos volt számára. „Ide még a Varsói Szerződés, és az Oszták-Magyar Monarchia sem tette be a lábát” – indokolja a választást. Montenegro jelenleg a nyugati ingatlan-befektetések slágerterülete, üzletemberek és filmsztárok is sorra vásárolják az ingatlanokat.

hvg.hu

1 komment

Címkék: kanada adria montenegro tivat peter munk milo djukanovic

A bejegyzés trackback címe:

https://turista.blog.hu/api/trackback/id/tr34131618

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MMR, Lendva (google to fund) "forrás" · http://gangstersinc.tripod.com/Vizzini.html 2007.08.27. 09:40:42

a verlag dashöfernél nem engedett ehhez hsz-t írni a "fórumuk". a hvg cikk-eredetinél se lehet. + több helyen is van még a cikk másolva már. a "pillepalack-ház" írásnál se találtam. // a netvadász
süti beállítások módosítása