HTML

Turista blog

Utazik a turista, közben megáll, sört iszik, bekattan, és itt keres magának úticélt! KLIKK!

hirdetés:

Friss topikok

feed vagyok és hódítok

Horvátország kaszál az idei nyáron

2007.08.05. 11:55 jadran/jadranka

Az idei turistaszezon minden eddiginél sikeresebb Horvátországban, 7 milliárd euró (1763 milliárd forint) bevételre számítanak - közölte Niko Bulic, a Horvát Idegenforgalmi Szövetség igazgatója. A Horvát Rádió és Televízió online híradása szerint az év első hat hónapjában 3,5 millió turista kereste fel az országot. A statisztikai hivatal adatai szerint az első félévben 12,7 százalékkal több vendég érkezett, mint az elmúlt év hasonló időszakában.

Megnőtt az óceánjáró üdülőhajók száma is az Adriai-tengeren. Az első félévben 217 külföldi úszó szálloda - 218 ezer utassal a fedélzetén - kötött ki a horvát partoknál. A hajók száma 14 százalékkal több, mint tavaly ilyenkor volt. A siker azonban számos problémával is jár. Ivo Sanader horvát miniszterelnök kijelentette: a turizmus olyan fázisba érkezett, hogy szükség van mély elemzésre, és új stratégia kidolgozására. Mindenesetre a kormány folytatja a nagy infrastrukturális beruházásokat, az autópálya építését Dubrovnikig, és a Zágráb-Rijeka autópálya bővítését.

STOP

2 komment

Címkék: utazás horvátország pénz adria üdülés

A bejegyzés trackback címe:

https://turista.blog.hu/api/trackback/id/tr78132667

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csárdáskirálynő · http://www.horvi.hu 2007.08.05. 20:03:14

nyilván, és ez csak nőni fog ... az elmúlt évek folyamatos útépítései és egyéb fejlesztései nem maradtak nyom nélkül ...

jadran/jadranka 2007.08.05. 23:53:39

ott nem tökölnek az autópályákkal
süti beállítások módosítása