HTML

Turista blog

Utazik a turista, közben megáll, sört iszik, bekattan, és itt keres magának úticélt! KLIKK!

hirdetés:

Friss topikok

feed vagyok és hódítok

Információk, tudnivalók a kecskeméti repülőnappal kapcsolatban

2007.08.08. 17:45 jadran/jadranka

2007. augusztus 11–12-én rendezik meg ismét a Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai Bemutatót Kecskeméten. Cikkünkben összegyűjtöttük a legfontosabb információkat a jegyvásárlásról, parkolásról, közlekedésről. A rendezvény: – neve: Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai Bemutató, – ideje: 2007. augusztus 11–12., – helye: MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis (Kecskemét, Katonai Repülőtér), Kapunyitás: 7.30-tól, Kapuzárás: 18.00-kor, A program mindkét napon azonos!

Jegyek:

A 2007. évi Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai Bemutatóra a jegyek 2007. június 4. óta elővételben megvásárolhatóak a lottózókban, a postákon (illetve minden olyan helyen, ahol lottó kapható) illetve az Interneten. Az árak nem emelkedtek a két évvel ezelőtti repülőnaphoz képest, ennek megfelelően elővételben, augusztus 10-én 24.00 óráig, felnőtteknek 3500,- Ft-ba, gyerekeknek (14 éves korig) pedig 1500,- Ft-ba kerülnek a jegyek.

Az elővételben árusított jegy formája és anyaga – hasonlóan a 2005. évi megoldáshoz – megegyezik a gépi lottószelvény hőpapíros formulájával, ugyanis a jegyet a lottószelvényt előállító terminál nyomtatja ki, azt az eladó egy jegytartó tasakba helyezve, egy tájékoztatást tartalmazó szórólappal együtt adja át a vásárlónak. Azoknak, akik nem tudták elővételben megvásárolni a belépőket, a rendezvény két napján, a helyszínen felállított jegyértékesítő helyeken és a két napon, az ország különböző pontjain nyitva tartó lottóárusító terminálokon lehetőségük lesz jegyet váltani, ekkor azonban már 4000,- Ft-ot, illetve 2000,- Ft-ot kell értük fizetni. A rendezvény két napján a kapuknál és a lottót árusító helyeken is megvásárolható jegy formája megegyezik az elővételivel, tartalma attól csak a rajta feltüntetett árban tér el, és ugyancsak a jegytartó tasakban, az információs szórólappal együtt lesz átadva a vásárlónak.

A repülőnap jegyértékesítési folyamatában gyakran felvetődő kérdésekre válaszolva, tájékoztatjuk a jegyet vásárolni szándékozókat, hogy
* a Szerencsejáték Zrt. által működtetett árusítópontok csak a készpénzes vásárlási módot tudják kezelni, ebből következően üdülési csekket nem fogadhatnak el;
* a gyermekjegy vásárlásakor a szervezők csak a még gyermekjegyre jogosító felső korhatárt, a betöltött 14. évet határozták meg és a kedves szülők megítélésére bízzák, hogy karon ülő kisgyermeküket elhozzák-e a rendezvényre, ha igen, akkor az ő jegyét meg kell váltaniuk.
A jegy ára a parkolási díjat, a parkolókból autóbusszal a helyszínre és a helyszínről a parkolókba visszaszállítás költségét, valamint a biztosítási díjat is tartalmazza.

FONTOS INFORMÁCIÓ A JEGY TARTALMÁVAL ÖSSZEFÜGGÉSBEN:

Az előző repülőnap jegyvásárlási időszakának leggyakoribb kérdése volt a jegyen lévő dátum és a jegy kommunikációban meghirdetett érvényessége közötti ellentmondás, azaz a vásárláskor nem derült ki egyértelműen, hogy mikorra érvényes a jegy. Tekintettel arra, hogy az idén is ugyanarról a jegy-előállítási megoldásról van szó, minden kedves jegyvásárló figyelmébe ajánljuk az alábbiakat. A kinyomtatandó jegy szövegtartalma az egy napra érvényes lottószelvény készítéséhez fejlesztett szoftver képességeihez igazodik, így a jegy dátumsora nem képes kifejezni, hogy a rendezvény kétnapos, továbbá azt sem, hogy a jegy egy napra (vagy szombatra, vagy vasárnapra) szól, és a dátumsorban lévő időponttól függetlenül teljesen mindegy, hogy azt a tulajdonosa melyik napon akarja igénybe venni.

A Szervezők a jegyvásárlás zökkenőmentessége érdekében megerősítik, hogy:

1) függetlenül a jegyen lévő dátumsor tartalmától, a repülőnapi jegy egy napra (vagy szombatra, vagy vasárnapra) érvényes, és azt a tulajdonosa dönti el, hogy a jegyét melyik napon akarja felhasználni, erről a jegyvásárlás folyamatában az értékesítő helyek is és a szervezők is folyamatosan tájékoztatnak,

2) a jegy vásárlásakor senkit se befolyásoljon az esetlegesen kevésbé felkészített eladó által feleslegesen feltett kérdés, hogy melyik napra kéri a vásárló a jegyet, hanem váltsa meg a jegyét, és azt a fentiek figyelembevételével, a belátása szerinti napon vegye igénybe.

Közlekedés:

Az előző évek tapasztalatai alapján kérjük a rendezvényre érkezőket, hogy lehetőség szerint a tömegközlekedési eszközöket részesítsék előnyben. Amennyiben autóval érkeznek, figyeljék a közlekedési információs táblákat, és – ha egy mód van rá – a várost elkerülő utakat vegyék igénybe. A tervek szerint a Kunság Volán Autóbusz-közlekedési Zrt. ebben az időszakban a városból, illetve a MÁV- és a Volán-pályaudvarról érkezők részére, az alkalomra megállapított díjszabással, repülőnapi járatokat indít, és a repülőtér felé közlekedő menetrend szerinti járatokat meg fogja erősíteni.

A rendezvény miatt Kecskeméten és annak körzetében elterelések, útlezárások várhatóak. A reggeli óráktól folyamatosan (a földön és a levegőből egyaránt) figyelemmel követjük a forgalom alakulását, kérjük, hogy az aktuális közlekedési helyzet megismeréséhez hangoljanak a 96,5 MHz-re, ahol a Gong rádió folyamatosan friss közlekedési információkat fog közölni. A rendezvényre az M5 jelű autópályán érkezők a 90-es kilométerszelvénynél lévő Kecskemét-Dél lehajtónál térjenek le az autópályáról, és a leágazás után, az 54-es főút mentén kijelölt parkolókban helyezzék el autóikat. A parkolókból a közönség beszállítása, a program végén visszaszállítása autóbuszokkal történik.

A 44. számú főútvonalon érkezők számára a repülőtértől nem nagy távolságra lesz berendezve a parkoló, ahonnan úgyszintén Volán-buszok szállítják a helyszínre és onnan vissza a nézőket. Az autóbuszokat a forgalomirányítók – mindkét parkoló esetében – a két végpontról, a parkolóból és repülőtértől, telítődésüktől függően indítják. Az ebben a forgalomban részt vevő autóbuszok jól látható jelzésekkel lesznek megkülönböztetve, kérjük, hogy a gépkocsijaikhoz történő zökkenőmentes visszajutás érdekében ezeket a jelzéseket szíveskedjenek megjegyezni.

A Cegléd irányából – a 441-es jelzésű úton – érkezők részére a repülőtér északi oldalánál, a bázis kerítésének közelében lesznek kialakítva a parkolók, ezekből gyalogosan tudják megközelíteni a nézők a helyszínt. A „régi” 5-ös számú, valamint az 52-es számú úton érkezők figyeljék a parkolási lehetőségekről tájékoztató táblákat, és lehetőség szerint a legközelebbi parkolóban tegyék le gépjárműveiket.

Szólj hozzá!

Címkék: repülés utazás magyarország kecskemét

A bejegyzés trackback címe:

https://turista.blog.hu/api/trackback/id/tr91135384

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása