HTML

Turista blog

Utazik a turista, közben megáll, sört iszik, bekattan, és itt keres magának úticélt! KLIKK!

hirdetés:

Friss topikok

feed vagyok és hódítok

Város a Fekete-tengerben

2007.08.15. 16:32 jadran/jadranka

Elsüllyedt városra bukkantak ukrán búvárok Jevpatorija üdülőváros közelében a Fekete-tenger mélyén. Dmitro Sapovalov, a helyi búvárklub vezetője szerint még májusban figyeltek fel a tengerfenék hidrolokátoros vizsgálata során a "szokatlan domborzatra" - olvasható a Podrobnosztyi című ukrán hírportálon. A nyár folyamán a búvárok feltérképezték a területet, s a tengerfenéken egy teljes városra - szétszórt házakra, árkádokra, utakra és egyéb építményekre - bukkantak.

A rejtélyes városban egy tojás alakú, két méter átmérőjű követ is találtak, amely "szokatlanul lapos" területen helyezkedik el. Feltételezések szerint a kő rituális célokat szolgálhatott. A búvárok a köveket összetartó habarcsból mintát vettek - ennek segítségével remélik meghatározni az elsüllyedt város korát. A leletről a búvárklub értesítette az ukrán víz alatti örökség hivatalát, amely hamarosan expedíciót szervez a térségbe.

Szólj hozzá!

Címkék: utazás ukrajna románia erdély bulgária fekete tenger üdülés

A bejegyzés trackback címe:

https://turista.blog.hu/api/trackback/id/tr33140760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása