HTML

Turista blog

Utazik a turista, közben megáll, sört iszik, bekattan, és itt keres magának úticélt! KLIKK!

hirdetés:

Friss topikok

feed vagyok és hódítok

Forma 1: Forgalmirend-változások az M3-ason!

2007.08.04. 18:46 jadran/jadranka

Idén augusztus 3. és 5. között rendezik meg a Forma 1-es versenysorozat Magyar Nagydíját. A rendezvényhez kapcsolódóan – a korábbi évekhez hasonlóan – 2007-ben is forgalmirend-változásokra kell számítani az M3 autópálya Budapest és Mogyoród közötti szakaszán – tudatta a Klubrádióval közleményében az Autópálya Kezelő Zrt. A Hungaroring környéki forgalmi rend változásai alapvetően az elmúlt évek gyakorlatát követik. Az M3 autópálya jobb oldalán, a 2/B autóút csomópontja és a Ring pihenőhely között (13–18-as km között) a leállósávon külön forgalmi sávot alakítanak ki terelőelemekkel elválasztva a VIP-vendégek részére.

A versenypálya felé a Ring pihenőhelyen keresztül csak a VIP-vendégek hajthatnak ki. A többi néző a 19-es km-nél létesített ideiglenes lehajtónál kanyarodhat a Hungaroringhez vezető összekötőútra. A versenypálya Budapestről a 23-as jelzésű csomópont felől szintén megközelíthető. Az ideiglenes forgalmi rendet az M3 autópálya feletti hidakra szerelt táblák fogják jelezni.

A verseny után Budapest felé a 23-as jelzésű csomópontnál, illetve a Ring pihenőhelyen keresztül lehet felhajtani az autópályára. A pihenőhelynél a forgalom becsatlakozását a Gödöllői Mérnökség munkatársai mozgó tereléssel segítik. Szükség esetén a haladósávot is lezárják, így a pihenőhelyről felhajtók elsőbbségadási kötelezettség nélkül juthatnak fel a pályára. Ha a forgalom megkívánja, a pihenőhelytől Budapest felé a leállósáv is igénybe vehető. Erre táblák fogják felhívni a figyelmet.

Az M3 autópálya Budapestről Gödöllő felé vezető szakaszán hosszabb menetidőre szombat és vasárnap délelőtt, valamint csütörtök délután, az ingyenes boxlátogatás idején lehet számítani. A Budapestre vezető szakasz forgalma szombaton az időmérő edzés után, 14 és 15 óra között, vasárnap pedig a verseny végeztével, 16 és 18 óra között fog jelentősen megnövekedni.

Fontos tudni, hogy a verseny ideje alatt a forgalom zavartalan lebonyolítása érdekében az M1 és M3 autópálya teljes hosszán szünetelnek a felújítási munkálatok. További fontos tudnivaló, hogy vasárnap, a futam végeztével – gondolva a várhatóan nagy számban érkező lengyel szurkolókra – ideiglenesen megnyitják a felújítás alatt lévő 2/B főutat is a forgalom számára.

(Klubrádió információ)

Szólj hozzá!

Címkék: budapest utazás forma 1 hungaroring magyar nagydíj

A bejegyzés trackback címe:

https://turista.blog.hu/api/trackback/id/tr6132300

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása