HTML

Turista blog

Utazik a turista, közben megáll, sört iszik, bekattan, és itt keres magának úticélt! KLIKK!

hirdetés:

Friss topikok

feed vagyok és hódítok

Ég az erdő Dubrovnik környékén

2007.08.05. 15:04 jadran/jadranka

Ég az erdő a dalmáciai Dubrovnik környékén, 250 tűzoltó és a lakosság küzd a lángokkal, személyi sérülésről egyelőre nincs hír. A tűz Boszniából kiindulva az erős szél hatására szombat este terjedt át horvátországi területre, és a határ mentén több kilométer hosszan ég az erdő – közölte a helyi tűzoltók parancsnokhelyettese. A tűz Dubrovnik két elővárosát, a tőle 7 kilométerre lévő Mlint és Platot érinti. Ezekről a helyekről kimenekítették a lakosokat, valamint a turistákat is egy plati szállodából.

A tűzoltóknak egyelőre sikerült megakadályozniuk, hogy a tűz elérje a lakott területeket. Az oltásban segít három repülőgép is, bár munkájukat hátráltatja az erős szél. A Dubrovnik és a tőle 25 kilométerre lévő repülőtér közötti utat az éjszakára lezárták, ami miatt 500 turista csak reggel tudott eljutni szállására a helyi média szerint.

Index

Szólj hozzá!

Címkék: utazás horvátország adria nyaralás dubrovnik erdőtűz

A bejegyzés trackback címe:

https://turista.blog.hu/api/trackback/id/tr14132796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása