HTML

Turista blog

Utazik a turista, közben megáll, sört iszik, bekattan, és itt keres magának úticélt! KLIKK!

hirdetés:

Friss topikok

feed vagyok és hódítok

Forma 1: Vasárnap délután rendõrök segítik az átjutást Budapesten - 08.05.vasárnap

2007.08.05. 12:08 jadran/jadranka

A Forma-1-es Magyar Nagydíj hétvégi futamának idejére az M3-as autópálya Görbeháza felé vezető oldalán megváltozott a forgalmi rend. Az engedéllyel rendelkezők Budapest határától a 18-as km-nél lévő Ring pihenőhelyig a leállósávban is közlekedhetnek, míg a 19-es km-nél ideiglenes lehajtónál lehet rátérni a mogyoródi pályához vezető útra. A Budapest felé vezető oldalon a Szilas-pihenőn keresztül a Régi Fóti útra kell rátérni, vagy a 2-es főúton érdemes közlekedni. Vasárnap megnyitják a befelé vezető oldalon a 2/B csomópont lehajtóját. Vasárnap délután a futam után az M3-as bevezető szakaszán, illetve a Hungária körgyűrűn rendőrök fogják segíteni a forgalmat, egészen az M1-es autópályáig. 16 óra után a Klubrádió folyamatosan beszámol a lehetséges menekülő útvonalakról.

A Magyar Nagydíj idején a gödöllői HÉV-vel elérhető a Hungaroring: a vonatok vasárnapig naponta 7 és 20 óra között az ideiglenes Hungaroring megállóhelynél is megállnak. A futamra érvényes jeggyel rendelkezők buszokkal is kiutazhatnak a verseny helyszínére. Buszjárat ingázik az Árpád híd és Mogyoród között, illetve a mogyoródi HÉV-állomás és Mogyoród (templom) között.

Ezen a hétvégén is lezárták a Lánchidat! Hétfőn hajnalig az érintett BKV járatok az Erzsébet híd felé kerülnek. Vasárnap éjfélig a Margit híd Budára vezető oldalán a külső sávot csak a kerékpárosok használhatják azt. Megkezdődött a Városligeti fasor felújítása. Az útfelújítás a Dózsa György út és a Bajza utca között zajlik. Hamarosan megkezdődik a Bajza utca és a Rottenbiller utca között a gázvezeték-rekonstrukciós munkák. Sávlezárásra és útszűkületre kell számítani. Különösen fontos, hogy a terelőszigeteken is tilos parkolni, mivel itt kezdik a bontási munkálatokat.

Megkezdődött Csepelen a Kossuth Lajos utca felújítása a Szent István utca és az Erdősor utca között. Sávlezárásra, illetve útszűkületre kell számítani mindkét irányban. Szintén megkezdődött a XIX. kerületben a Csíky utca, a Kassa utca, valamint a Temesvár utca felújítása. Útszűkületre, illetve sávlezárásra kell számítani mindkét irányban. Tart a II. kerületben a Máriaremetei út felújítása a Kerényi Frigyes út és a Hidegkúti út között. Várhatóan augusztus közepéig a Hidegkúti út felé egyirányúsították a Máriaremetei utat.

A Soroksári úton tartanak a felújítási munkálatok a Hentes utca és a Szabadkai út között. Befelé két sávon, kifelé a Timót utcától CSAK egy sávon lehet közlekedni. Befejezéséhez közeledik a busz sáv építése az M1-M7 közös bevezető szakaszán. Sávlezárásra már nem kell számítani, de a busz sáv még zárva van. A Hegyalja úton a BAH-csomópont felé vezető oldalon az Avar utca és a felüljáró között lezárták a külső sávot. Hétfőn megkezdődnek az útfelújítási munkálatok is, a BAH-csomópont és az Avar utca között sávlezárásra kell számítani. Szintén hétfőn kezdődik a XII. kerületben a Krisztina körút felújítása a Moszkva tér és az Attila út között, valamint a Csaba utca felújítása Várfok utca és a Városmajor utca között. Mindkét helyszínen sávlezárásokra kell számítani.

Hétfőn kezdődik a XIX. kerületben a Zalaegerszeg utca felújítása, a Kossuth Lajos utca és a Vas Gereben utca között. Útszűkületre, illetve sávlezárásra kell számítani. Tart a 2-es metró felújítása. Augusztus 19-ig a metró CSAK a Déli pályaudvar és a Deák tér között közlekedik. A metrópótló buszok az Örs vezér tere és a Deák tér között közlekednek. A 161E jelzésű buszok pedig továbbra is a Blaha Lujza térig járnak. Tart a Szabadság híd felújítása, emiatt a déli járdát lezárták. A gyalogosok CSAK az északi járdát használhatják. A Szent Gellért téren a híd felújítása miatt lezárták a hídra kanyarodó sávot egy hosszabb szakaszon, emiatt a Budafoki úton befelé a szokásosnál lassúbb előrejutásra kell számítani. A Szabadság híd teljes lezárása augusztus 21-től várható.

Tart a II. kerületben a Hűvösvölgyi út felújítása. Jelenleg a Hűvösvölgyi utat egyirányúsították kifelé a Budenz úttól a Furulya utcáig. Befelé a Szerb Antal utca - Széher út - Budenz út felé kell kerülni. A II. kerületben a Fő utcában a Bem tér és a Csalogány utca között közművezeték-felújítás miatt útszűkületre kell számítani. Teljes szélességében lezárták a II. kerületben a Fillér utcát a Retek utca és a Káplár utca között, mert felújítják a csatornát. A 49-es autóbusz módosított útvonalon a Fenyves utca felé a Retek utca - Káplár utca - Fillér utca útvonalon, a Moszkva tér felé pedig a Fillér utca - Ezredes utca - Szilágyi Erzsébet fasor - Moszkva tér útvonalon közlekedik.

Szintén a Fillér utcában a Retek utca és a Káplár utca között nem lehet közlekedni, mert tart a csatorna-felújítás, így a 49-es buszok módosított útvonalon közlekednek. Tart a III. kerületben a Bécsi út felújítása a Nagyszombat utca és a Vörösvári út között. A befelé vezető oldalon a Kiscelli utcától lezárták a külső sávot közművezeték-felújítás miatt. A kifelé vezető oldalon végig felmarták az útburkolatot - útszűkületre számítsanak. A VI. kerületben a Nagymező utcában a Király utca és az Andrássy út közötti szakaszra továbbra is csak a BKV járművei, és a célforgalom hajthat be.

A Baross térnél lezárták közművezeték-felújítás miatt a Keleti pályaudvar előtti szakaszon a Thököly út felé vezető külső sávot. Tart a csatorna-felújítás a VII. kerületben a Verseny utcában. A munkálatok miatt a Verseny utca átmenetileg egyirányú lett a Dózsa György út és a Murányi utca között a Keleti pályaudvar felé. Az így kiszoruló forgalom a Jobbágy utcát veheti igénybe, melyről a Dózsa György útra mindkét irányban ki lehet kanyarodni. A 20-as és 30-as busz is is ezen az útvonalon kerül.

A VII. kerületben a Vörösmarty utcában a Wesselényi utca és a Dob utca között félszélességben lezárták az útpályát csatorna-építés miatt. A Wesselényi utcában a Rottenbiller utca és a Angykörút között közművezeték-felújítás miatt útszűkületre kell számítani. Lezárták a VIII. kerületben a Bródy Sándor utcát a Puskin utca és a Múzeum körút között díszburkolat építése miatt. A Bródy Sándor utcából azonban ismét ki lehet kanyarodni a Puskin utcába. A Pollack Mihály téren tart még a mélygarázs építése, emiatt ott továbbra sem lehet közlekedni.

Tart a X. kerületi Kőér utca felújítása, egyszerre két szakaszon - az Üllői út és a Vaspálya utca között, valamint a Gergely utca és az Óhegy utca között. Megváltozott viszont a forgalmirend, az Üllői út irányából egyirányúsították a Basa utca és a Szállás utca közötti szakaszt. A Vaspálya utca (Gyömrői út) irányából a Szállás utca - Száva utca - Basa utca útvonalon kell kerülni! (várható befejezés augusztus 12.)

Szeptemberig lezárták a Budafoki utat a Bertalan Lajos utca és a Lágymányosi utca között közműfelújítás miatt! Megfordították a Kende utca egyirányúságát is, eszerint a Bertalan Lajos utcától a Lágymányosi utca felé lehet közlekedni. A Budafoki út - Bertalan Lajos utca kereszteződésben a lámpákat is kikapcsolták. A 86-os autóbusz kerülőúton közlekedik. Megnyitották a Fehérvári utat a Bocskai útnál. A Hamzsabégi út és a Bocskai út között így irányonként egy sávon lehet közlekedni. A Fehérvári útról csak jobbra, a Petőfi híd irányába lehet kanyarodni!

Csatornaépítés miatt a XI. kerületben teljes szélességében lezárták az Érdi utat a Németvölgyi út és a Sasadi út között. A 8-as autóbusz két szakaszban terelő útvonalon közlekedik. Kerülni vagy a Budaörsi út - Sasadi út felé, vagy pedig a Gazdagrét felől érkezők a Sasadi út - Zajzon utca - Törcsvár utca - Rákó utca - Németvölgyi út, a Németvölgyi út irányából pedig a Süveg utca - Tömös utca - Sasadi út felé lehet. A kimaradó szakaszon az 59-es villamossal közlekedhetnek.

A XIII. kerületben a Hollán Ernő utcában a Budai Nagy Antal utca és a Victor Hugo utca között útszűkületre kell számítani, az érintett szakaszon tilos parkolni is. Zuglóban a Nagy Lajos király útján a Telepes utca és a Gyarmat utca között váltakozó irányú a forgalom, mert közművezetéket építenek. Az áthaladást jelzőlámpa szabályozza. Gázvezeték építés miatt számítsanak forgalomkorlátozásra a XV. kerületben a Szentmihályi úton. Az M3-as autópályától a Kis Rákos utcáig felbontják a külső sávot a Bánkút utca felé vezető oldalon. Tart a XV. kerületi Bezsilla Nádor utca felújítása az Árvavár utca és a Pestújhelyi utca között. Sávszűkületre számítsanak. Tart a XVI. kerületben a Zsélyi Aladár utca felújítása a Veres Péter út és az Újszász utca között, valamint a XIX. kerületben a Hofherr Albert utca felújítása az Ady Endre út és a Mészáros Lőrinc utca között. Mindkét helyszínen sávlezárásra, illetve útszűkületre kell számítani.

A Ferihegyi repülőtérre vezető úton a főváros határában az M0-s csomópontnál (az épülő bevásárlóközpontnál) mindkét irányban sávlezárás lassítja a haladást. Tart a XXII. kerületben az Angeli út felújítása, a MÁV átjáró és a Répa utca között. Szakaszos sávlezárásra kell számítani, az autósokat jelzőőrök terelik. Tart a XXIII. kerületben az Ócsai út felújítása az M0 felüljárótól egészen Budapest határáig. A munkálatok 30 napig tartanak, a négy kilométeres szakaszon mindig ott korlátozzák időszakosan a forgalmat, ahol éppen a munkavégzés zajlik.

_______________________

A 4-es metró építési munkái miatt lezárták a pesti felső rakpartot a Szabadság híd és a Közraktár utca között. A forgalmat a Csarnok tér - Pipa utca útvonalra terelik. A 2-es villamos két szakaszon közlekedik: a Közvágóhíd és a Czuczor utca között, valamint a Jászai Mari tér és a Havas utca között. A Boráros tér és a Március 15. tér között buszok viszik az utasokat. A Pesti alsórakpartot szintén nem használhatják az autósok várhatóan szeptember közepéig a Szabadság híd és a Közraktár utca között.
A Közraktár utcában mindkét irányban busz sávot jelöltek ki. Kérjük ne megszokásból vezessenek.

A 4-es metró építése miatt lezárták a Kálvin teret. Emiatt
- a Baross utcából nem lehet balra a Vámház körút felé kanyarodni, csak egyenesen, a Kecskeméti utca irányába vagy jobbra, a Múzeum körút felé lehet haladni.
- A Szabadság híd felől érkezők a Vámház körútról a Nagyvásárcsarnok melletti Sóház utca felé kerülhetik el a Kálvin teret.
- A Lónyay utcából CSAK balra lehet kikanyarodni a Szabadság híd felé.
- A Múzeum körút irányából érkezők vagy az Üllői út felé, vagy a Kecskeméti utcába kanyarodhatnak be.
- A Szabadság hidat a Múzeum körút, a Baross utca és az Üllői út irányából vagy az Üllői út - Erkel utca - Lónyay utca - Vámház körút, vagy a Kecskeméti utca - Királyi Pál utca - Vámház körút útvonalon lehet elérni.
A tilalom ellenére sok autós behajt a Vámház körút lezárt részére, emiatt a tömegközlekedésben fennakadásokra lehet számítani.
A 49-es villamosok az Etele tér és a Kálvin tér között közlekednek. A Deák térre a meghosszabbított útvonalon közlekedő 18-47V jelzésű villamospótló autóbusszal lehet eljutni. Az autóbuszok a Hengermalom út és a Deák tér között szállítják az utasokat, a 49-es villamosról átszállási lehetőség a Lónyay utcában kialakított ideiglenes villamos végállomásánál biztosított.
A Ráday utcát is lezárták a Kálvin térnél, emiatt a 15-ös buszok terelőúton közlekednek.

Szeptemberig lezárták a Pesti alsórakpartot a Közraktár utca és az Szabadság híd között! A Belgrád rakparton a Havas utcánál ideiglenes átjárót építettek, így a Petőfi híd irányából a Közraktár utca - Csarnok tér - Pipa utca - Vámház körút - Belgrád rakpart útvonalon lehet elérni az alsórakpartot. Az Erzsébet híd felől a Belgrád rakpart - Fővám tér - Sóház utca - Közraktár utca útvonalon tudnak átjutni a lezárt szakaszon.
Ideiglenesen megszűnt a 83-as trolijárat. Helyette a 89-es troli az Orczy és a Kálvin tér között, a 83-as trolipótló busz a 83-as troli nyomvonalán az Orczy tér és a Fővám tér között közlekednek. A 15-ös és a City-buszok módosított útvonalon közlekednek.

A 4-es metró Fővám téri állomásának építése miatt az egyetem épülete előtt útszűkületre kell számítani. A 4-es metró építése miatt a Köztársaság téren sávlezárásra kell számítani a Népszínház utcánál. A 4-es metró Rákóczi téri állomásának építése miatt a vásárcsarnok előtti útszakaszt lezárták és a Vásár utca folytatását egyirányúsították a József körút felé. A Kölcsey utcából ide nem hajthatnak be..

A 4-es metró építése miatt
- az Etele térnél megváltozott a forgalmirend. A Névtelen utcát lezárták, emiatt a Hadak útjáról balra is ki lehet kanyarodni az Etele útra. Az Etele út - Hadak útja kereszteződésben jelzőlámpa szabályozza az áthaladást. A forgalmirend változás miatt rendszeresek a torlódások a Borszéki utca- Hadak útja útvonalon.
A Móricz Zsigmond körtér egy részét is lezárták.
- Teljes szélességében lezárták a Műegyetem rakpartot a Szent Gellért térnél.

(Klubrádió információ)

Szólj hozzá!

Címkék: budapest utazás magyarország forma 1 hungaroring magyar nagydíj

A bejegyzés trackback címe:

https://turista.blog.hu/api/trackback/id/tr67132685

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása